Најава отварања новог царинског терминала у општини Источно Ново Сарајево на простору бивше фабрике Енергоинвест-РАОП у власништву бившег функционера ДНС-а Младена Лучића подигао је тензије у Граду Источно Сарајево.

Иако градоначелник Љубиша Ћосић тврди да је отварања царинске испоставе у општини Источно Ново Сарајево само појачање организационим капацитетима испоставе на Сокоцу, начелник ове општине Милован Бјелица , који иначе има добру сарадњу са Ћосићем, за СПИН Инфо тврди да градоначелник не говори истину, те сматра да ће доћи до гашања царинске испоставе на Сокоцу.

“Ко је Ћосић да тражи информације о пословању терминала на Сокоцу, што га интересује Соколац ако га неће угрозити”, пита Бјелица и додаје да нема ниједног документа ни аргумента да се царински терминал прави у Лукавици с обзиром да је Просторним планом Републике Српске царински термин предвиђен на Сокоцу.

“Он (Ћосић) обећава, хоће одавде да га измјесте, да остану људи без посла, направљен је договор одавде са неколико посланика са Сокоца да они гласају за ову царинску испоставу. Одавде све оде, отишао телеком, отишла пошта, дијелом суд, све што је било на Сокоцу су премјестили. Град Источно Сарајево је по мало и наш Град. ОВО НЕЋЕ ПРОЋИ”, појашњава Бјелица.

С друге стране Љубиша Ћосић позива се на усвојени закључак.

“Свима који прочитају документ јасно је да је ријеч о додатном јачању царинских капацитета у Источном Сарајеву, а не ‘удару градоначелника на царинску испоставу у Сокоцу’, како то начелник Бјелица жели да представи јавности”, поручио је раније Љубиша Ћосић.

Општепознато је да градоначелник има доминацију у Граду, да ће свака скупштинска одлука бити усвојена. Да је ријеч о тихом гашењу терминала на Сокоцу, сматра и Бјелица.

Даље, који ће привредни субјекти поред царинског терминала у Лукавици користити онај у Сокоцу?

Чији је интерес да се овај терминал премјести или отвори нови у општини Источно Ново Сарајево?

Занимљиво је поменути да, иако је захтјев Лучићеве нове фирме “Сигма Л” која је власник земљишта, стигао у децембру прошле године, одборници Скупштине Града добили су га пет минута прије скупштине.

На конференцији за медије Ћосић није знао одговорити ко је власник наведеног земљишта гдје је планиран царински терминал, иако је у Писму намјере било јасно наведено.

Смјене СДС-ових директорки и поред позитивних извјештаја о пословању агенција којим су руководиле, а којим мандат истиче за два мјесеца, показују нови однос снага у Граду Источно Сарајево гдје на велика врата улазе интереси инвеститора и групе људи окупљене око ДНС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име