Фото: Бојан Д.Тошић

Општина Соколац је кроз сарадњу са Европском инвестиционом банком још 2015. године приступила изради документације о свеоубухватном рјешавању водоводног и канализационог система.

– Еминентни стручњаци су извршили анализе водоводне мреже, канализационих система и дали препоруке шта да се ради. Урађен је и модел финансирања. О провођењу и активностима на овом вишемилионском пројекту редовно сам информисао јавност. Дакле “Пројекат развоја водоводног и канализационог система Сокоца” постоји много дуже од странке која у сусрет предстојећих локалних избора најављује нешто слично. Као начелник општине Соколац спријечио сам приватизацију водовода и куповину имовине „Фам Инекс“ д.о.о. Соколац који су планирали да преузму појединци чланови садашње скупштинске већине. Цјелокупну имовину ових предузећа откупила је општина Соколац. Вода је јавно добро и ресурс који припада свим грађанима – рекао је начелник општине Соколац Милован Бјелица и тиме демантовао наводе појединаца који свакодневно пласирају дезинформације и уносе панику међу становништвом.

Општина Соколац приводи крају овај велики пројекат чија је вриједност више од 20 милиона евра.

Студија изводљивости пројеката „Развоја водоводног и канализационог система Сокоца“ може се преузети ОВДЈЕ.

Нове игре отуђене скупштинске већине преко леђа грађана

Да подсјетимо, начелник Бјелица је још раније упутио молбу стечајном управнику ВиК „Врело Биоштице“ да обустави редукцију у испоруци воде, коју овим путем преносимо у цијелости:

Поштовани суграђани, Јавно предузеће Водовод и канализација „Врело Биоштице“ у стечају саопштило је да се уводе редукције у водоснабдијевању потрошача.

Њихово образложење за овај поступак је:

“Усљед енормно повећане потрошње и потребе чувања опреме и инсталације, приморани смо да у наредном периоду од 20.00 часова увече до 6.00 часова ујутро вршимо редукцију потрошње, тако да у том времену нећемо вршити испоруку воде“.

Питање је поштовани суграђани, да ли је овдје ријеч о заштити опреме или о блокади и стварању хаоса без претходног упозорења и апела грађанима да смање потрошњу воде?

Да ли је овдје ријеч о пумпама и инсталацијама како се штуро каже у саопштењу или о обрачуну стечајног управника и скупштинске већине, која одбија да дозволи повећање цијене воде које је тражио стечајни управник? Зашто се отуђена скупштинска већина не огласи и преузме одговорност за оне потезе и одлуке који су у њиховој надлежности?

Дакле, још једном се политичке игре скупштинске већине играју преко леђа грађана.

Звали су ме из пекара које не могу да раде, радници фирми које раде другу и трећу смјену и који неће моћи да се окупају. Дрвопрерађивачи се плаше пожара, свадбени салони и угоститељи брину о заказаним весељима.

Не брину о томе стечајни управници ни неодговорни одборници скупштинске већине.

Њих грађани неће звати ни питати о рјешењу, јер су око себе подигли зид “битности и важности”.

Па наравно да ће потрошња бити повећана када су температуре енормно високе и када људи желе да сачувају своју стоку, а да усјеви не пропадну у потпуности. Потражићемо и наћи рјешење – наведено је у молби начелника Бјелице.

И док се становници Сокоца питају до када ће испаштати због неодговорне политике отуђене скупштинске већине, неизбаждарени директор ШГ „Романија“ Соколац и незванични вођа соколачког шумског картела увелико најављује да ће укинути одлуку о забрани рада недјељом у области трговине, коју се раније на приједлог начелника изгласали одборници СО Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име