У општинама Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Соколац, Источни Стари Град и Трново биће реализован пројекат „Корак до посла“ чији је циљ смањење незапослености, саопштено је из града Источно Сарајево, гдје се до 2026. године очекује мање од 4.000 незапослених.

Ријеч је о активностима у оквиру пројекта „Подршка ЕУ локалним партнерствима за запошљавање – фаза два“. Укупна вриједност пројекта је 185.988.69 евра, од чега је износ грант средстава ЕУ 166.140 евра, а остатак од 19.848 евра финансираће Градска развојна агенција.

Циљ пројекта „Корак до посла“ је смањење незапослености повећањем квалификација и успјешном интеграцијом незапослених, посебно теже запошљивих категорија.

Предвиђено је да пројекат, који реализује Локално партнерство за запошљавање Источно Сарајево, а носилац је Градска развојна агенција, траје 21 мјесец.

Директор Развојне агенција Источно Сарајево Младенка Пандуревић рекла је да се очекује унапређење капацитета образовних институција, побољшање знања и вјештина незапослених, те успостављање механизма за подршку покретању и развоју нових предузећа.

„Успостављена оперативна платформа `Берза рада Источно Сарајево` са информацијама о понуди и тражњи радне снаге, биће још један од резултата пројекта с циљем смањења незапослености на подручју града“, нагласила је Пандуревићева, након потписивања уговора са Међународном организацијом рада чиме је и озваничен почетак реализације пројекта „Корак до посла“.

У овом пројекту учествује и град Источно Сарајево, Агенција за развој предузећа „Еда“ Бањалука, општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, Завод за запошљавање Републике Српске, Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву, „Еко-жељезница“ Источна Илиџа и „Златно зрно“ Источно Ново Сарајево, који су партнери у пројекту, објављено је на званичној страници града.

Локално партнерство за запошљавање Источно Сарајево је једно од 26 партнерстава успостављених у БиХ, у оквиру пројекта „Подршка ЕУ локалним партнерствима за запошљавање – фаза два“, који Унија финансира са шест милиона евра, а реализује Међународна организација рада.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име