Фото: Катера

На Универзитету у Источном Сарајеву у првом уписном року пријављено је 1.035 кандидата, полагању пријемног испита приступило је 1.006, док је право уписа остварило 967, речено је Срни на овој високообразовној установи.

Упис примљених кандидата на студијске програме Медицина на енглеском језику и Стоматологија на енглеском језику на Медицинском факултету Фоча Универзитета у Источном Сарајеву почео је у понедјељак, 15. јула, а данас се завршава.

Највише студената на Универзитету у Источном Сарајеву у првом року уписано је на Медицински факултет Фоча, потом на Филозофски факултет Пале, Електротехнички факултет у Источном Сарајеву, те Правни факултет Пале, Саобраћајни факултет Добој, Академију ликовних умјетности Требиње и Музичку академију у Источном Сарајеву.

Најмање студената уписано је на Економски факултет Брчко и Технолошки факултет Зворник.

За студијске програме Географија, Математика и Физика, Општа књижевност и театрологија на Филозофском факултету било је најмање заинтересованих студената.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Источном Сарајеву које у првом року нису уписале планиран број студената.

На Универзитету у Источном Сарајеву остала су још 883 слободна мјеста.

Пријављивање кандидата почиње 26. августа, а завршава 30. августа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име