Српска демократска странка је претеча Републике Српске, утемељитељ идеје о њеном настанку, ујединитељ српског народа западно од Дрине, носилац идеје о слободи српског народа и идејни творац политичког организовања српског народа у најтежим тренуцима за српски народ, поручио је вечерас др Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке у Фочи током прославе Петровдана, крсне славе СДС и 34. године од оснивања СДС-а.

“Историја је чврсто и нераскидиво везала Српску демократску странку и Републику Српску а идеје и име Српске демократске странке дубоко уклесала у темеље Републике Српске, истакао је Миличевић.

Он је казао да су политичка стремљења и храброст оснивача Српске демократске странке сачували су српски народ у БиХ од судбине коју су наши сународници доживјели у Крајини или на Косову.

“Када је било најтеже, управо су под нашом заставом и грбом, брањени слобода и опстанак српског народа у Босни и Херцеговини. Синергија политичког вођства Српске демократске странке и неустрашивост бораца Војске Републике Српске донијели су нам слободу, коју и данас Република Српска представља за српски народ”, нагласио је лидер СДС.

И данас као и прије 34 године, каже он, Српска демократска странка је највеће завјештање Републике Српске.

“Другачији су изазови али наша преданост Републици Српској је једнака као и прије 34. годину.Свих ових година Српска демократска странка је остала и СРПСКА И ДЕМОКРАТСКА. У свим изазовима тешким за наш народ увијек смо били снага помоћи, увијек на страни свог, српског народа. Демократски капацитети и демократска стремљења које Српска демократска странка посједује и његује у свом раду , нешто је чиме би се могле поноситии и политичке партије далеко развијенијих демократије него што је Република Српска”, нагласио је Миличевић.

Он је поручио да на сваком скупу СДС-а слушамо химну Боже правде, у нашим просторијама и даље се налази грб Немањића и виори српска тробојка.

“Под тим знамењима и та борба се не гаси, она само мијења свој облик па се она данас води инсистирањем на раду, реду и дисциплини, поштовању институција, и промоцијом успјешних и талентованих а спутавањем бахатих и недораслих”, поручио је Миличевић са прославе Петровдана, крсне славе СДС-а.

Прослави Петровдана присустовали су пријатељи Српске демократске странке из Републике Српске: Бранислав Бореновић и Јелена Тривић као и висока делегација Демократске странке Србије као и бројни гости из политичко-друштвеног живота Републике Српске и Србије.

Домаћин овогодишње прославе Петровдана био је ОО СДС Фоча на челу са Огњеном Бодирогом као предсједником одбора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име