Министар правде Андреј Миловић казао је у на ТВЦГ-у да тужилаштво треба да процијени да ли ће оптужени бизнисмен Душко Кнежевић постати свједок сарадник.

Нагласио је да се данашње изручење Кнежевића догодило јер Уједињено Краљевство посједује довољан степен повјерења у црногорске институције.

„Уколико суд процијени да он има одређене доказе вјерујем да може постати свједок сарадник“, казао је Миловић.

Како је истакао, црногорске институције ће процијенити да ли ће постати свједок сарадник, а он има потпуно повјерење у њих.

Истакао је да данашње изручење Кнежевића догодило јер УК посједује довољан степен повјерења у црногорске институције.

„Министарство правде је дало додатне гаранције које су биле убједљиве према УК да испоруче Душка Кнежевића и затим је то реализовано“, казао је Миловић.

Црна Гора је, како је нагласио Миловић, показала висок степен кооперативности.

„Овим је Уједињено Краљевство посвједочило да Црна Гора испуњава своје обавезе како према Европској унији тако и међународним партнерима“, казао је Миловић.

Истакао је да је данашње изручење Кнежевића реализовано са високим степеном тајности да не би угрозили његов живот.

„Похвалио бих акцију полиције која је Душка Кнежевића спровела од подгоричког аеродрома до Вишег суда“, казао је Миловић.

Коментаришући то што је Кнежевић стигао у Црну Гору авионом, Миловић је казао да то није неопозната пракса, те да је тако било најсигурније да се он изручи у Црну Гору.

„Није неопозната пракса, Црна Гора се опредијелила за овај пут јер је он био најсигурнији и најефикаснији „, казао је Миловић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име