© Соколац-срце Романије

Поводом 1. маја, Међународног празника рада, у име мојих сарадника и у своје лично име упућујем најискрене честитке грађанима општине Соколац, становницима свих романијских општина и Републике Српске.

Први мај је међународни празник рада који подсјећа на историјску борбу за радничка права и представља израз радничке солидарности.

Нажалост, често чујемо да људи немају прилику да остваре једно од основних људских права, а то је право на рад. Или да се крше права на слободне дане, да рад није адекватно плаћен, да је лоша заштита на раду и слично. Своје право на рад у Сокоцу остварују и бројни грађани сусједних општина, јер су соколачки привредници пожељни и поштовани послодавци.

Поштовани суграђани, желим да заједничким снагама, упорношћу и свакодневним улагањем напора настојимо да направимо промјене, те да општину Соколац учинимо бољом, за све грађане, у којој ће сваки човјек имати једнаке могућности да својим радом обебјеђује егзистенцију себи и својој породици.

Недавном забраном рада недјељом у трговинама, ми смо направили прве кораке ка бољој заштити радника и права на одмор. Пред нама је и даље дуг пут до стандарда који имају грађани западне Европе и Европске уније и једино заједно и солидарно те стандарде можемо достићи.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име