Представници ЕУФОР ЛОТ тима из Вишеграда данас су посјетили општину Соколац како би разговарали са начелником Милованом Бјелицом о развоју функционисању ове локалне заједнице.

На састанку се разговарало о до сада спроведеним активностима и пројектима на подручју општине Соколац, а посебно интересовање гости су изразили за стање у области привреде, здравста и образовања.

Представнике ЛОТ – тима из Вишеграда начелник Бјелица упознао је и са тренутном безбједносном ситуацијом  и недавним покушајем ширења вјерске и националне мржње када су у соколачким селима гдје живe припадници Бошњачке националности осванули летци.

Бјелица је истакао добру сарадњу општине Соколац и њеног руководства са представницима Европске уније у БиХ, амбасадама многих иностраних земаља, као и са невладиним сектором.

– Општина је отворена и за инвестиције, а сваким даном све је више интересаната који би улагали на подручје наше локалне заједнице, а све у циљу бољег живота нашег становништва. Гостима сам изразио забринутост због све већег броја пожара у Сокоцу, нелегалној сјечи шумско-дрвних сортимената и активностима које спроводимо на заштити природних ресурса наше општине, додао је Бјелица.

Систем ЛОТ представља информативну службу ЕУФОР-а, са 17 кућа с тимовима за везу и осматрање директно на терену, који одржавају блиске контакте са становништвом, локалним агенцијама за провођење закона, локалним самоуправама и о томе свакодневно извјештавају главну команду.