Мађарска и Република Српска ће ускоро бити потпуно повезани ауто-путевима, рекао је премијер Мађарске Виктор Орбан на Економског форуму у Бањалуци и поручио да верује у будућност Републике Српске.

„Овакав догађај још није био. Постављамо питање заљшто су овде највиши званичници Српске и Мађарске. Зато што верујемо у будућност Републике Српске и БиХ. Имамо добро мишљење о овом делу света. Историја није почела јуче. У шали увек кажем да волим да идем на Запад и зато долазим у Бањалуку“, рекао је Орбан.

Поновио је да никада не треба гледати статистику, већ веровати својим очима.

„Ако верујемо да ће политика бити способна да стабилизује овај регион, а ја верујем да хоће, онда ће овде бити стабилно економско окружење на које може да се рачуна“, поручио је мађарски премијер.

Подсетио је да је Мађарска још 2010. године имала 3,5 милиона запослених.

„За 14 година смо запослили још милион људи. Ако ту динамику пројектујемо на Републику Српску, онда можете видети с каквим капацитетима располажете. Зато и јесмо ту“, навео је Орбан.

Истакао је да Мађарска припада Мађарима и да тако размишљају и Срби да, како је навео, Српска припада Србима“, што треба да зна и Европска унија.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име