ЕУ се у БиХ понаша као некадашња Аустроугарска, велики је број сличности, а једна од њих је што су обје империјалне федерације које овај простор посматрају као своје колонијално двориште, изјавио је Срни члан Главног одбора СДС-а Милован Бјелица.

„Као некада у двојној монархији, у ЕУ живи много нашег народа. Имају заштитника у лику САД, као што је некада Аустроугарска имала Њемачку“, оцијенио је Бјелица поводом 21 године од када је ОХР „замрзнуо“ његове банковне рачуне, у вријеме када је био предсједник Скупштине града Српско Сарајево.

Бјелица је указао да се према овом простору опходе као према колонијалном дворишту.

„Изабране политичаре сматрају својим чиновницима које могу смјењивати по нахођењу. Постављају гувернере који су изнад сваког закона и суда. Судови су са судијама `куферашима` као и у вријеме Аустроугарске“, истакао је Бјелица, актуелни начелник општине Соколац.

Он је додао да је мала разлика између некадашњих званичника Аустроугарске и из ЕУ Бењамина Калаја и Волфганга Петрича, Педија Ешдауна и Оскара Поћорека, али исто тако и Кристијана Шмита и Маријана Варешанина.

„Нажалост, као и некада, један народ у БиХ са љубављу и дивљењем прихвата свако наметање, сваку смјену поздравља и радује се сваком притиску на Србе. Овај простор има будућност једино уколико се о животу буду питали народи који овдје живе. Све друго је осуђено на пропаст“, поручио је Бјелица.

Канцеларија ОХР-а, поступајући ван својих надлежности и преузимајући улогу судова, „замрзнула“ је 7. марта 2003. године банковне рачуне предсједника Скупштине града Српско Сарајево Милована Бјелице.

Разлог је био исти, као и за низ других смијењених лица којима су одузимана основна права да раде и располажу својим новцем – наводно „постојање јасних доказа“ о умијешаности у мрежу која помаже скривање Радована Караџића.

На стотине функционера, припадника Војске Републике Српске и обичних грађана српске националности су уклањани са функција или им је забрањиван било какав рад, а међународни протекторат у БиХ траје и данас.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име