Поштовани суграђани,

Раније сам вас информисао о покушајима блокаде рада и живота у општини Соколац, о злоупотреби дјеце, њихових родитеља и васпитача у Јавној установи за предшколско образовање и васпитање. Као и намјерама да се манипулише причом о платама васпитача и стању у вртићу, а све са циљем да се изазове гнијев родитеља против мене и општинске управе.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Потврда тачности мојих ријечи огледа се у много чему, а посебно у томе ко се појављује као назови “спасилац” радника и родитеља најављујући себе као будућег директора који има подршку. У маниру јунака нискобуџетних америчких филмова, један човјек спасава све.

У прилог реченом долази и одлука да се покрене смјена директора ове установе, јер је штрајк завршен, а вртић ради. То се у главама креатора хаоса води као издаја и непослушност директора којег су поставили.

Слиједи потрага за послушником

Премда су радници ЈУ (преко 90%) подржали свог директора сматрајући да ради у интересу установе, грађана и радника, то за оне који одлучују не значи ништа! Ни то што родитељи немају примједби, што дају апослутну подршку директору, нити што нема инцидената, уопште није важно. Захтјев за смјену је спреман, руку је довољно, слиједи потрага за послушником.

Схватање политике на феудални начин, а ресора као феудалног посједа, гдје су установе и предузећа ти “феуди” довело је до претварања радника, запослених људи у установама и јавним предузећима, од поште преко електродистрибуције, школа, вртића до здравствених установа, у модерне “кметове”. Када некој комби партији припадне пошта, сви поштари постану њени, тако је и са шумарима и учитељима итд…

Фото: Бојан Д.Тошић

„Дисциплиновање“ радника свакодневница

Јер како другачије схватити то да чланови и руководство једне комби странке каква је ДЕМОС у Сокоцу одлазе у Јавну установу за предшколско васпитање и образовање да „дисциплинују“ и држе предавање радницима. Како другачије разумјети то што када именује директора неке институције или установе предсједник општинског одбора ове партије му не излази из канцеларије.

Тако је било у ЈКП „Соколац“ које је ротирало директоре као на траци, од којих је један дужност обављао тек 4-5 дана, док им СНСД није одузео то директорско мјесто смјеном Надзорног одбора јер су то предузеће за непуне три године довели до колапса. Уз негативан ревизорски извјештај, који им је узгред наручио тај исти коалициони партнер, пословање са губитком и велике неизмирене обавезе према добављачима и извођачима радова, свакодневница су овог јавног предузећа од 2020.године.

Исти случај је и са СШЦ „Василије Острошки“ гдје је директор побјегао од тортуре предсједника соколачког ДЕМОСА.

Без потребе да браним директоре које је постављала ова интересна групација, уосталом сами су пристали да буду изманипулисани, хоћу да кажем да је тај мобинг и притисак лијечење комлекса и покушај да се утоли политичка глад за битношћу.

Такво схватање заједнице, друштва и јавних установа и институција води свеопштем поражавању честитих људи, њиховој апатији, политичкој апстиненцији и одласку са ових простора.

СДС у Сокоцу никада није спроводио реваншизам

Са друге стране морам зарад јавности да кажем, да вас подсјетим, имамо СДС који никада није спроводио реваншизам и који није смјенио никога када је 2012. добио начелничко мјесто. СДС никада није дијелио људе по партијској и националној припадности. За мене су важни сви људи, сви заједно чинимо заједницу и вриједи се борити за сваког човјека!

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име