У просторијама Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, саслушани су супружници Ј. Н. (30) и Ј. Т. (27) због сумње да су као саизвршиоци извршили кривично дело – изнуда.

Како је саопштено из тужилаштва, осумњичени су упућивали пријетње по живот и тијело Л. Л. (29) о његовој супрузи Л. З. (29) на начин што су оштећеног уцјењивали да ће компромитујући снимак на ком се он налази послати члановима његове породице, пословним сарадницима и родитељима дјеце чији је он тренер у фудбалској школи “Змај” у Земуну, пише Блиц.

-На овај начин, осумњичени су од оштећеног изнудили неутврђен новчани износ, нов мобилни телефон који је Л. Л. предао осумњиченој Ј. Т. одмах пошто је, на њихов наговор, закључио уговор са МТС-ом, предају картице текућег рачуна са ког су подигли новац у износу од 45.000 динара – саопштено је.

Осумњичени се ту нису зауставили већ су, како је се наводи у саопштењу, поново упућивали пријетње и уцјене да ће поред компромитујућег снимка на ком се он налази, објавити и компромитујући снимак његове сестре.

– Захтевали су им се преда новац у износу од 200.000 динара како то не би учинили – наводи се.

У стану пронађена ручна бомба

Осумњичени је саслушан и због сумње да је извршио кривично дјело – неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа, с обзиром да је приликом претреса стана у Земуну у којем осумњичени станују пронађена једна ручна бомба.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду је предложило Трећем основном суду у Београду да према осумњиченима одреди притвор, те је притвор у трајању од 30 дана одређен у односу на осумњиченог с обзиром да постоје околности да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на свједоке као и због постојања околности које указују да ће боравком на слободи поново учинити кривично дјело.

У односу на осумњичену, Суд је донио рјешење којим јој се забрањује прилажење, састајање и комуникације са одређеним лицима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име