Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Поштовани радници, уважени послодавци, цијењени суграђани, одборници у Скупштини општине Соколац нису имали избора но да подрже мој приједлог да недјеља буде нерадна у области трговине.

Руководећи се општим грађанским и људским правом на достојанство, рад и одмор, овај мој приједлог нашао се на данашњем дневном реду Скупштине.

Од 1.1. 2024. недјеља је нерадни дан у области трговине.

Изузетак су драгстори који су дужни да поштују Закон и раде 24 часа како су и регистровани, или да се пререгиструју уколико не поштују ту одредбу, као и бензиске станице и продавнице на бензиским станицама.

Раније сам у складу са овлаштењима донио одлуку да се рад трговачким радњама у вријеме државних празника усклади са радом јавног сектора.

Па тако ће у вријеме републичких и вјерских празника у дане 02. и 06. јануара 2024. године у времену од 07:00 до 12:00 сати могу радити правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине, колача, пита и врше продају истих као и правна лица и предузетници који обављају дјелатност прераде и продаје меса и месних прерађевина, а 01, 07. и 09. јануар одређује им се за нерадни дан.

Малопродајни објекти који се баве прометом мјешовите робе, претежно прехрамбених производима, као и остали малопродајни објекти и занатскопредузетничке радње дана 06. јануара могу радити у времену од 07:00 до 12:00 сати, а за нерадне дане одређује им се 01, 02, 07. и 09, јануар.

У дане празника 01, 02, 06, 07. и 09. јануара малопродајни објекти типа драгстор могу радити прописано радно вријеме.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име