Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је током читаве предизборне кампање било потпуно јасно да опозиција окупљена испред листе “Србија против насиља” припрема протесте.

Она је поводом оптужби да су на гласање у Београд довођени људи из Републике Српске казала да је тог дана границу прешло укупно 20.368 људи.

Брнабић је на ТВ Пинк навела да дио опозиције покушава да добије власт путем револуције на улици.

– Ми смо рекли у сваком тренутку, уколико глас народа буде такав да неко други има повјерење, ми ћемо честитати, идемо у опозицију. Стабилност Србије је најважнија и најважније је да слушамо наш народ – указала је она.

Коментаришући оптужбе опозиције у вези са гласањем грађана из Републике Српске, Брнабић је рекла да су ти људи грађани Србије.

– Баш као што неко ко је држављанин Србије, а живи 15, 20 година или 25 година у Лондону, има право да гласа и гласа. И тим гласовима се они поносе, али кад гласа неко из Републике Српске који ту живи практично, онда они не могу – указала је Брнабић.

Према њеним ријечима, границу између Републике Српске и Србије је на дан избора прешло 20.368 људи.

– Читав тај дан 17. децембра границу је прешло 20.368 људи. То су и странци, много њих људи који немају наше држављанство, и много њих дјеца. Дакле, ви разумијете да то везе са везом нема – објаснила је Брнабић.

Брнабић је истакла да опозиција још увијек није уложила приговор у вези са регуларностима избора, ни у Градску изборну комисију, ни у Републичку изборну комисију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име