Припадници Полицијске станице Соколац, подјелом информативних летака и плакатима на подручју ове општине, упозоравају на штетност дрога и психоактивних материја и указују на опасност од зависности.

На овај начин припадници ове полицијске станице реализују превентивне активности на спречавању и сузбијању злоупотребе дрога обиљежавајући Међународни мјесец борбе против болести зависности до 15. децембра.

Леци се дијеле на мјестима гдје се креће већи број грађана, посебно младих, у школама, домовима здравља, болницама, у зградама свих битних институција и установа у локалној заједници, саопштено је из Полицијске станице Соколац.

У оквиру ове активности одржана су и предавања о посљедицама и штетности дрога и других прихоактивних материја.

Плакате и летке „Стоп. Зависност – пут који не води нигдје“, у којима су дати одговори на питања, од основног – шта је дрога и нове психоактивне супстанце, до савјета родитељима – шта да ураде ако открију да њихово дијете узима дрогу, припремили су Одјељење за стратешко планирање Министарства унутрашњих полова Републике Српске, у сарадњи са Комисијом за сузбијање злоупотребе опојних дрога у Српској.

Циљ ових активности је укључивање цјелокупног друштва у активности на сузбијању кориштења наркотика.

Међународни мјесец борбе против болести зависности обиљежава се од 15. новембра до 15. децембра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име