Предсједник Скупштине Андрија Мандић казао је да се у вријеме ДПС-а није поштовала презумпција невиности у случају његовог хапшења али и Михаила Чађеновића и Милана Кнежевића.

„Ту су била хапшења која су имала функцију наношења политичке штете. Ако Мило Божовић буде осуђен ми ћемо се извинити. Али кога змија уједе и гуштера се плаши. Знамо шта смо прошли као политичка организација. Очекивати од нас повјерење у институције, посебно тренутак када се све то одиграло – нико нас не може увјерити да је то било неопходно за једну такву процедуру“, казао је Мандић.

На ово је реаговао шеф посланичког клуба ДПС-а Андрија Николић који је казао да у овој политичкој ватри и размјени није нико могао да чује од ДПС-а да није поштовао презумпцију невиности већ да надлежни органи то утврде.

„Нисмо ми говорили о доказима које су прибавиле безбједносне агенције Републике Србије да се у сусрет парламетарним изборима 2016. нешто припремало. Ми смо се у политичким разрачунавањима трудили да убиједимо јавност да се састајете са званичницима Русије како би спријечили да Црна Гора уђе у НАТО. То се утврдило. Немојте да тражите од нас да вјерујемо да немате учешћа поводом онога што се припремало. Желимо да надлежни то испитају“, казао је Николић.

Предсједник Скупштине је казао да не пристају да буду политички таргетирани и да су лидери ДПС-а више времена провели на канабеима у Москви.

„Сада нас гађати каменом за Москву и за Београд а ви сте им били главни гости. Не заборавите ипак историјат Ваше политичке организације“, поручио је Мандић ДПС-у.

Николић је додао да је тачно да постоји историјат политичких односа у политичкој сарадњи са Јединственом Русијом и ДПС-а.

„Знамо ли кад се то догодило? Знамо ли зашто је било потребно припремити услове за одржавање референдума? Јер је Русија утицала на конфигурацију терена како би се референдум организовао. Тај састанак који је након референдума услиједио у Сочију са Владимиром Путином и Милом Ђукановићем резултирао повратном информацијом да Црна Гора жели да постане чланица НАТО-а“, казао је Николић.

Шеф посланичког клуба ДПС-а казао је да је Мандић данас, захваљујући Јакову Милатовићу, постао европски изум.

„Сјели сте у фотељу првог човјека Парламента а видјећемо шта доноси ново вријеме. И тада и данас, партија чији сам ја представник смо водили рачуна о националним интересима Црне Горе. Је ли било грешака, јесте, и кажњени смо. Исто тако видите да је наша политика врло жилава а ова политика ће се ревитализовати јер је конципирана тако да сви сада слиједите наше свјетоназоре“, подвукао је Николић.

Мандић је њему одговорио и казао да је управо у тој Москви ДПС-у дата дозвола да уђе у НАТО.

То је зато што Москва мисли да је боље да имамо некога у НАТО-у него некога вани“, казао је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име