Борис Тадић, лидер СДС, који је недавно изнео шок детаље с неуспелих преговора са листом „Србија против насиља“, уз тврдње да његова странка није ушла у ту коалицију јер је Драган Ђилас тражио да му се забрани јавна реч, оштро је реаговао на друштвеној мрежи Икс после данашњег гостовања Мирослава Алексића на Јуроњузу, уз поруку лидеру Народног покрета Србије да је оно што говори лаж, лицемерје и манипулација!

Алексић је невешто покушао да избегне одговоре на директна питања водитеља – да ли је Тадићу преузео људе за своју странку и да ли је лидеру СДС пренео Ђиласову поруку да му је забрањено да говори.

– Ја сам имао најбољу намеру да се СДС нађе на овој листи и било је разговора о томе, али преговори су такви какви су, увек може да дође до некаквог неслагања, да се некоме не испуне неки захтеви или услови. Не постоји ту ништа друго иза тога, једноставно нисмо направили договор – неубедљиво је Алексић одговорио.

На конкретно питање да ли је имао план да преузме неке људе из СДС за своју странку, Алексић је рекао:

– Не…Апсолутно не. То су људи које је господин Тадић делегирао да са нама разговарају и ето они су се ту нашли. И они су доносили одлуке у оквиру своје странке и својих органа страначких и као последица тога је да су неки људи напустили странку, желели су да се прикључе нама и то је цела прича.

Упитан о тврдњи Тадића да је Ђилас тражио да му се забрани јавна реч, те да је лидеру СДС то пренео управо Алексић, он је покушао да се оправда:

– Не, он је то пренео као вероватно његово мишљење из разговора…Ја не бих сада да говорим о томе…Просто, да вам кажемо нешто, то није тема у овом тренутку. Тема су избори, они имају своју листу, ми имамо нашу листу…Ја нећу да говорим лоше ни о једној опозиционој листи нити странци која излази на изборе зато што верујем да се сви они боре против овог режима и не треба једни другима да буду противници. Имамо ми много јачег противника испред нас и то треба да нам буде тема.

Тадић је имао одговор на друштвеној мрежи Икс.

– Док говори да не би требало да нападамо једни друге, Алексић ме директно напада, јер овим говори да сам ја изнео лажи! Не, господине Алексић, нећемо овако. Грађанима је доста лажи, лицемерја и манипулација и ако је тема већ отворена, онда да не лажемо грађане. Сада када је направљена штета, онда то више за Вас није тема? Зашто тај став да не би требало да правимо штету једни другима нисте имали и током преговора, када сте имали прилику да на делу покажете све ово о чему сада говорите – написао је, између осталог, Тадић.

Уследило је још коментара лидера СДС на ово Алексићево гостовање.

– Како може у тренутку када се боримо за смену власти да не буде тема ко у опозицији ради на разбијању јединства, ко прави поделе у опозицији, ко се служи методама власти и ко ради на уништавању других опозиционих странака? Свако ко тврди да то није битно, нема искрену намеру да у Србији дође до промена. За све што сам изнео имам доказе и то знају сви и унутар СДС и унутар листе Србија против насиља, јер су сви лидери са те листе били упознати са тим и били смо све време у комуникацији. Дакле, још једном Алексић је пренео да је Ђиласов захтев да ја апсолутно не смем нигде да се појављујем у медијима. Поред тога, срушен је постигнут договор о нашој сарадњи и уместо тога испоручен захтев да листа Србија против насиља одреди ко ће из СДС бити на листи и то само персонално, а не као представници наше странке. Листа која носи назив борбе против насиља је имала захтев да они одреде ко ће представљати СДС (!), да ти људи заправо и не представљају СДС него само својим именом удју на ту листу (!) и да се мени забрани јавна реч (!). И гле чуда, баш ти људи прелазе у Алексићеву странку. То што вам сада не одговара да градјани знају на којим принципима функционише ваша листа и иза којих вредности сте стали, не значи да би требало мене да оптужујете да лажем. Бесрамно је да након све штете која је учињена СДС-у још упућујете и овакве оптужбе – навео је Тадић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име