Каква партија српског тенисера!

Победа Новака Ђоковића у оквиру полуфинала Завршног мастерса у Торину против вероватно највећег ривала у овој сезони, Карлоса Алкараза. Српски ас је славио са 6:3 и 6:2 уз маестралну игру!

Новак је наставио по својим старим стандардима када је реч о мечевима против Карлоса Алкараза већ у првом сету. Шпански тенисер је показао солидну игру до 3:3 у првом сету, а онда је Новак наставио да игра добро, док је Алкараз почео да греши што стари лисац као што је најбољи тенисер свих времена користи.

Свега три неизнуђене грешке у првом сету, довољно за предност против младића који би требало једног дана да наследи управо нашег најбољег тенисера.

Колико је Новак добро одиграо говори и чињеница да је Алкараз убацио 82% првог сервиса у првом сету, што је очигледно недовољно против играча какав је наш ас.

Био је видљив пад у игри Алкараза који опет није могао да држи висок темпо који је наметнуо Новак.

Брејк већ у трећем гему за Новака, повео је са 2:1, потом и 3:1, у следећем гему је српски тенисер имао још једну брејк лопту, а Алкараз је ухватио последњи воз за повратак у меч.

И онда најбитнији гем на мечу, Алкараз је дошао до две брејк лопте, а најбољи свих времена показује зашто има тај епитет. „Пасинг шот“ какав се ретко виђа, невероватно како је Новак успео да се извуче и да поведе са 4:2.

Нови брејк Новака већ у наредном гему, Алкараз је изгубио све после оног гема где је имао две лопте за брејк, српски тенисер је хитао ка финалу што је брзо спровео у делу, а тамо ће одмерити снаге са Јаником Синером по други пут на овом турниру.

Феноменалан меч, још само један за тријумфалан завршетак сезоне!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име