Руски предсједник Владимир Путин захвалио је српском редитељу Емиру Кустурици на пажњи коју поклања руској култури.

– Хвала вам на вашем раду! Хвала за то што се окрећете руској култури, ваши планови веома радују. Сигуран сам да ће то бити јако интересантно и ишчекиваћемо резултате зато што све чега се Кустурица такне претвара се у дијамант – истакао је Путин.

Кустурица је, одговарајући на похвалу руског предсједника, рекао да планира да учествује у стварању „Лавре“ Евгенија Водолазкина, као и да сними нешто према дјелу истакнутог руског писца Фјодора Достојевског, али и да се дотакне свега у чему се огледа руска култура.

– Имате толико добрих аутора, чија дјела нису екранизована. Сматрам да ће то бити руска култура у руским изворима. Два филма ћу радити сам. Веома ми је драго да сам овдје и вјерујем да будућност припада оригиналности и томе да је укидање руске културе на Западу немогуће – нагласио је режисер.

Претходно, Спутњик је сазнао да ће прослављени српски редитељ Емир Кустурица прво снимити филм „Злочин и казна“ по роману Фјодора Достојевског, а затим и „Лавр“, по дјелу руског писца Евгенија Водолазкина.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име