Бивши предсједник Владе Црне Горе и бивши посланик ДПС-а Душко Марковић изјавио је за Градску РТВ да размишља о формирању нове странке, али да још није донио одлуку.

– Размишљам, не само о томе да ја формирам странку, него шта све треба урадити у европском и грађанском блоку да би се консолидовали и да би Црна Гора изашла из овог перманентог ризика понора који је отворен пред њеном будућношћу – рекао је Марковић.

Марковић је додао да је добро што је Црна Гора добила владу и да би премијеру Милојку Спајићу требало дати шансу да спроведе европску агенду, упркос опструкцијама која има и на унутрашњем и на спољнополитичком плану.

– Али начин на који је изабрана не иде у прилог демократској и политички уређеној држави, па смтарм да је Црна Гора данас озбиљно угрожена. Престрог бих био за себе лично, мада видим такве драматичне оцјене свакога дана о томе да је Црна Гора изгубљена, да Црна Гора нестаје. Црна Гора је девастирана, Црна Гора је угрожена. Над Црном Гором је мутни облак пријетњи и несрећа, али Црна Гора има унутрашњи и грађански потенцијал. Он сада није у првом плану, не због тог потенцијала који нестаје, него због политичког вођства који тај потенцијал очигледно на прави начин не усмјерава – казао је Марковић.

Оцијенио је да послата лоша порука тиме што у новој Влади нема представника свих мање бројних народа, јер су они ткиво Црне Горе, али поручује да је добро што је дио албанских партија ипак дио ње.

– Не могу Албанци из 2006. бити за Црну Гору лошији од Албанаца из 2023. године. Ја то тако не могу да мислим. Постоје неки други, прагматични интереси, околности су се промијениле. Али вјерујем да, ако Црна Гора буде угрожена и буде даље ишла у пропаст, да они неће стојати и држати под руку оне који Црну Гору воде у том правцу. Дакле, не мислим да је то лоше, већ да то може бити од помоћи – истакао је Марковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име