Попис ће бити спроведен 30. новембра и Црна Гора ће коначно добити податке који су јој преко потребни. Због појединих гласова који потенцирају додатна одлагања морамо бити јасни да никаквог даљег одлагања неће бити, саопштио је предсједник Скупштине Црне Горе и један од лидера коалиције “За будућност Црне Горе” Андрија Мандић за Политику.

На констатацију да је ДПС у Скупштини изнио многе оптужбе на његов рачун, између осталог и да ће са позиције предсједника парламента имати приступ повјерљивим информацијама, које би на тај начин биле компромитоване, Мандић је рекао да ради искључиво за свој народ.

“За разлику од многих који су управо износили такве наводе за разне туђе интересе, ја сам патриота и нијесам агент ниједне друге државе. Не радим ни за чије туђе рачуне, већ искључиво за свој народ. Свакога јутра на разним телевизијама гостују људи за које немам никакву дилему да раде за туђе интересе и који упорно понављају ту мантру да бих ја такве информације ставио некоме на располагање. Ја ту препознајем само један сценарио – да ће неко покушати да подвали Андрији Мандићу и после саопштити како је преко мене процурио неки повјерљив податак. Управо како се такав сценарио не би обистинио, скренућу пажњу надлежнима који би требало да ми шаљу те податке, да то не чине јер мени нијесу потребни за обављање функције предсједника парламента. Оног момента када се стекне неопходно међусобно повјерење можда ћу затражити право да добијам те податке”, казао је Мандић.

Скренућу пажњу надлежнима који би требало да ми шаљу повјерљиве податке, да то не чине јер мени нијесу потребни за обављање функције предсједника парламента. Оног момента када се стекне неопходно међусобно повјерење можда ћу затражити право да добијам те податке, казао је Мандић.

Посебан задатак Скупштине је, сматра, избор судије Уставног суда, избор чланова Судског савјета, избор Врховног државног тужиоца, али и наставак реформи изборног законодавства и Закон о скупштини који се већ дуги низ година најављује.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име