Пси су препаметне животиње и ова тврдња се не доводи у питање. Међутим, они не само да су паметни, већ могу бити и веома лукави када желе нешто да добију. А када је у питању пажња или посластице, спремни су на све, па чак и да се претварају да се не осећају добро.

Пси глуме да су болесни како би добили више пажње

Сваки власник пса ће за свог љубимца рећи да је препаметан – брзо учи команде, зна тачно када је време за спавање, а уме и да „намирише“ када се власник не осећа добро и пружи му сву потребну нежност и љубав. Исто тако, када им те исте нежности и љубави зафали, спремни су да на веома лукав начин до њих и дођу. И то ни мање ни више него изузетном глумом достојном Оскара.

Пси могу да одглуме да су болесни или повређени

Куце привлаче пажњу на много различитих начина: гуркају њушком власника како би добиле (још) мало мажења, скакућу испред њих, доносе своје омиљене играчке не би ли се са њима неко поиграо, или тужно гледају својим кучећим очима знајући да свако „падне“ на тај поглед.

Међутим, понекад се дешава да од умора или количине посла, нарочито када власници раде од куће, они једноставно не стигну да љубимцима посвете довољно пажње. Онда када су све „легалне“ могућности добијања пажње исцрпљене, а резултати у виду мажења, играња и грљења изостали, на сцену ступа невероватна моћ глуме.

Праве се да су болесни или да им је повређена шапа

Најчешће, четвороножни љубимци глуме да се не осећају добро – они могу напрасно да добију кашаљ, кијавицу или неки измишљени стомачни вирус, само како би власник остао дуже код куће, прескочио одлазак на посао, тренинг или дружење са пријатељима у граду.

Они којима је претварање да су болесни превелики изазов, бирају лакше начине добијања пажње попут ћопања на једну шапу. Избегавају да се на њу ослањају, склањају је када желите да погледате у чему је проблем, па чак и зацвиле како би глума била веродостојнија.

Разлог свему томе јесте што ће своје власнике, макар на дан или два, натерати да остану код куће, проводе са њима више времена и мазе их чешће него што то раде обично. Наравно, ово не значи да је сваки пут када се ваш љубимац осећа лоше то само глума зарад мало више пажње и мажења, али је добро знати да су чак и на ово способни не би ли са својим омиљеним људима провели нешто више времена.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име