Српско војничко гробље Зејтинлик је расадник слободе, побједничког и неуништивог српског духа од Вардара до Цетине, од Јадранског мора до Тисе и Драве, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић који је положио вијенце на Зејтинлику поводом обележавања 105 година од пробоја Солунског фронта.

Он је истакао да Србија и Република Српска, захваљујући предсједнику Александру Вучићу и предсједнику Милораду Додику, заједно његују културу сјећања, памтећи најславније, али и најтужније датуме српске прошлости.

Селаковић је подсјетио да су Република Србија и Република Српска прије неколико дана у Нишу прославиле Дан српског јединства, слободе и националне заставе, те да ћемо ако то Бог да, догодине радити у Републици Српској.

– Дошли смо овде да својим прецима кажемо да је Србија боља и да је Српска боља, да су Срби јединственији но што су били раније и да овде не долазимо само да тугујемо и плачемо, већ да се осетимо поносним. Да не заборавимо да смо те 1918. године победили, да не заборавимо да смо ми народ победника, да је та победа и та слобода настала после победе, скупом ценом плаћена – рекао је Селаковић.

Селаковић је одао почаст и положио вијенац на гроб дугогодишњег чувара Зејтинлика Ђорђа Михаиловића, објављено је на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име