Фото: ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац

Цијена боравка дјеце у Јавној установи за предшколско васпитање и образовање на Сокоцу повећана је од 1. фебруара са 130 КМ на 160 КМ због примјене Правилника о здравој исхрани.

„Цјелодневни боравак дјеце у обданишту сада ће коштати 160 КМ. Морам рећи да у овој установи цијена услуга боравка дјеце није мијењана већ 12 година“, рекла ја Срни директор Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић.

Косорићева је навела да су у нови начин исхране укључене скупље намирнице, што је утицало на раст цијене боравка.

„Реакција родитеља је на самом почетку била бурна, иако су раније били упознати са могућим растом цијене наших услуга. Правна процедура је испоштована у складу са законом. Сваки дан постоји интересовање родитеља за боравак дјеце. На листи чекања за упис у ову установу тренутно је 49 дјеце“, тврди Косорићева.

Одговорни у соколачком обданишту кажу да су Анекс уговора о боравку дјеце потписали готово сви родитељи.

На евиденцији Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Соколац од почетка школске године налази се 102 дјеце.

5 КОМЕНТАРА

  1. Reakcija roditelja je opravdana, jer isti nisu bili upoznati sa povecanjem cijene boravka djece u vrticu, tj. predstavnik roditelja. Pokusano je vise puta da se organizuje sastanak nas roditelja i menadzmenta ustanove za predskolsko vasitanje i na svaki nas zahtjev izbjegnuta je rasprava i na kraju dogovor. Moramo napomenuti da je cijena jednostrano povecana bez saglasnosti nas roditelja. Naime, na ne usvojen jelovnik doticna gospodja Kosoric je izracunala da je hrana u odnosu na dosadasnju hranu skuplja na mjesecnom nivou za 30 KM. Molimo Vas gospodjo Kosoric da nam dostavite jelovnike sta jedu nasa djeca, naravno ako ste ih i sada usvojili. Naravno necete, zasto bi?!

  2. Kad vec tolika djeca cekaju treba osposobiti sve prostorije i zaposliti jos radnika,ujedno treba prosiriti malu skolu i stvoriti uslove da sva djeca idu na jedno mjesto.Sto se tice cijene skroz je prihvatljiva jer su uslovi fantasticni.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име