Универзитет у Источном Сарајеву у четвртак, 14. септембра, свечаном академијом у административном центру владе Републике Српске обиљежиће 31 годину успјешног рада и постојања. Тим поводом за РТВИС ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић истакао је да се ово дешава када је Универзитет на овим просторима на највећем врхунцу успјеха, када се ради и гради и када се Универзитету даје заслужно мјесто у стварању академске заједнице у Републици Српској.

„Изградњом зграде Ректората, Музичке академије, Факултета за физичко васпитање и образовање, студентског дома у Источном Сарајеву биће направљена једна цјелина када је у пиању изглед високо школских установа на овом простору,“ рекао је Кулић.

Медицински факултет у Фочи у овом моменту може да парира и свјетски факултетима, јер је радом и преданошћу наставног кадра изњедрио врсне стручњаке и образује кадар на енглеском језику већ четврту годину. Према ријечима Милана Кулића ректора Универзитет у Источном Сарајеву настава на енглеском језику изводиће се и на Стоматолошком факултету.

Битно је нагласити да већина факултета има свој кадар и да су успјели да за 31 годину постојања образовали наставнике и професоре, те се потреба за гостујућим професорима смањила.

„На свечаности ће бити додијељена признања онима који су у протеклом периоду помагали развој Универзитета у Источном Сарајеву, као и најбољим студентима и истраживачима,“ рекао је за РТВИС ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић

Универзитет у Источном Сарајеву под именом Универзитет у Сарајеву Републике Српске, основан је 14. септембра 1992. годинеодлуком Народне Скупштине Републике Српеске.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име