Сложили смо се и поновили да је Кристијан Шмит нелегалан, и да не може доносити било какве политичке одлуке у БиХ, рекао је Сташа Кошарац, замјеник предсједавајућег Савјета министара, на конференцији за новинаре послије одржаног састанка са представницима институција Републике Српске, лидерима странака и српским представницима у институцијама БиХ.

Сви ми који смо у заједничким институцијама имплементираћемо тамо став Републике Српске. Поносни смо на ту чињеницу – истакао је Кошарац.

Поновио је да су сви са састанка опредијељени да се афирмише политика Републике Српске.

– Институције Републике Српске су у континуитету у складу са Уставом доносиле своје прописе, указе и да тако нелегалан човјек у БиХ не може на овакав начин да се обрачунава са легално изабраним представницима Републике Српске и њеним институцијама – поручио је Кошарац.

Рекао је да је за Српску најавжније питање закон о Уставном суду БиХ, истичући да ће сва кретања у Савјету министара бити посвећена у том контексту.

– Неће бити одлучивања о било којем закону уколико не буде дефинисан закон о Уставном суду БиХ који обухвата и питања странаца – нагласио је Кошарац.

Он је поручио да се морају уважавати Република Српска и њени ставови, те да и на нивоу БиХ нема одлучивања без Српске.

Коментаришући изјаву Саше Магазиновића из СДП-а да представници Срба који су јуче одржали састанак у Источном Сарајеву треба да буду кажњени, Кошарац је упитао како је то могуће?

– Како је могуће да се увијек када се представници српског народа јасно национално одреде нађе неки Србин из Федерације БиХ да држи предавање. Ми ћемо стати иза сваког нашег човјека – поручио је Кошарац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име