Планинарско друштво „Гласинац“ бројним активностима обиљежиће 14. рођендан друштва, сви сте добродошли да се дружимо на „Хајдучкој гори“.

28.07.2023. ( петак) Комична монодрама “Тезга као живот или „Све је на продају“

Режија и глума: Микица Петронијевић. Микица је глумац који је своју ђедовину у селу Венчане код Аранђеловца обновио и претворио у имање које ће бесплатно пружати садржаје, простор и радионице деци и особама са аутизмом. Микица је основао Удружење „Свици у мраку“ које је намјењено како особама са аутизмом тако и њиховим родитељима који ће моћи на овај начин да бораве у природи са својом децом окружени бројним забавним садржајима. Микица долази у знак захвалности и остварене сарадње са нашим члановима Мирославом и Михајлом који су подржали рад удружења и у Аранђеловцу израдили дрвену скулптуру меда.

Амфитеатар на отвореном поред планинарског дома “Црвене стијене” са почетком у 19,00 часова. Улаз бесплатан.

29.07.2023. (субота) Промоција књиге приповјетки и прича “Писмо”, аутора Миланка Боровчанина Ромсока

О књизи ће говорити књижевници: Миленко Јевђевић, Недељко Бабић, Милад Обреновић и Слободан Ристовић.

Планинарски дом “Црвене стијене”са почетком у 18,00 часова.

29.-30.07.2023. Камповање са ноћењем на Романији, на једној од атрактивних локација у срцу планине.

Позивамо све планинаре, љубитеље природе и остале заинтресоване грађане да нас посјете за викенд, како би масовним окупљањем на Романији подржали наше рођенданске активности.

Планинарско друштво „Гласинац“ Соколац основано је 29.07.2009 године.

Друштво је настало као продукт жеље неколицине људи са ранијим планинарским искуством да овај вид рекреације и активности промовишу у матичној општини. Планинари, чланови „Гласинца“ годинама уназад се труде да презентују све могућности за изазовне, адреналинске, угодне шетње и боравак на планини Романији. Док “Соколов пут” представља темељ туристичког развоја овог подручја. Поред Виа ферата “Соколов пут”, садржаја који је у туристичком смислу пробудио планину Романију и постао темељ будућег развоја овог великог туристичког потенцијала, у понуди за љубитеље природе је и бициклизам те адреналински парк за дјецу у љетњем периоду.

Планинарски дом “Црвене стијене” налази се на надморској висини од 1.365 метара и од њега воде уређене планинарске стазе, за 20 минута хода се стиже на најатрактивнији видиковац на Романији, Црвене Стијене, а до највишег врха Романије Велики Лупоглав стиже се за 3 часа хода.

Планинарски дом отворен је 2019. године и тренутно је у функцији за дневне боравке и послужења за групе излетника, планинара, заљубљеника у природу. До краја године очекује се завшетак унутрашњих грађевинских радова на првом спрату и поткровљу, а са циљем да се у понуди нађу адекватни смјештајни капацитети за 30 корисника.

Планинарско друштво „Гласинац“ Соколац

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име