Знам да је политички профитабилно ћутати о Косову и Метохији, посебно сад за вријеме избора, прихватати туђе ставове као своје, носити туђе главе као своје, обувати туђе ципеле као своје ма колико оне жуљале и ма колико бољела та глава и правити се да је све у најбољем реду, казао је носилац листе За будућност Црне Горе Милан Кнежевић.

Он се огласио након што су јуче медији објавили да је “више матуранута и полуматураната у Подгорици крај школске године обиљежили уз пјевање пјесама о Косову и Метохији, клицању ратном злочинцу Ратку Младићу, подизању три прста…“

“Јер кад се заврше избори и преброје гласови, онда ће неко умјесто код народа и у Скупштину да оде у неку од амбасада и да пита: „Шта да радимо са коалицијом за Будућност Црне Горе, јер они неће да признају Косово и Метохију?“. И сви знају и то није никаква тајна да ако би наша коалиција За Будућност Црне Горе сама имала 41 посланика, а ја као носилац те листе будем изабран за премијера, да бих са највећом чашћу потписао Одлуку о повлачењу признања тзв. државе Косово и Метохија, макар ми то било последње у животу”, истакао је Кнежевић у свом саопштењу.

Према његовим ријечима, и кад је помислио куд иде наша просвјета, образовање и осјећај за историју, и када је помислио да, онако пјеснички, је све опет затамњено и изгубљено као у времену Захарија Орфелина, “данас су ученици средњих школа у Подгорици вратили ону лучу вјеровања да ништа није изгубљено у Црној Гори, и да нас је што љепше могло десити данас, тешко би се могло објаснити.”