У суботу 29.априла у Београду у 99.години преминуо је Ећимовић Душан – Дуле, један од најстаријих суграђана наше општине. Последњи опроштај и сахрана обавиће се у четвртак 4.маја у 12.30 часова на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Рођен на Мандри, 27.новембра 1924.године од оца Михајла и мајке Цвије, рођене Митровић. Рано је остао без мајке. Основну школу завршио је у Сокоцу. Са млађим братом Јованом, који је погинуо 1942.године код Вареша, био је учесник НОБ-а. У послератном периоду, по одслужењу војног рока, завршио је средњу школу, а потом студирао Високу политичку школу у Сарајеву. Упоредо са школовањем, запослио се у општини Соколац, где је провео 13 година радећи на разним пословима, између осталог и као секретар Општине. Увијек је био у фокусу, истицао се у послератној обнови привредног и друштвеног живота у Опшини Соколац. Крајем педесетих година прелази у ШИП Романија, где је провео пуних 27 година до пензије, радећи цијело вријеме као руководилац на општим, правним и кадровским пословима. Самопрегоран, вриједан, принципијелан и доследан у раду дао је огроман допринос прерастању ШИП Романије – малог предузећа дрвне индустрије у СОУР-РОМАНИЈА ШИПАД, једно од највећих предузећа дрвне индустрије у БиХ. Израстао је у најстручнијег и најбољег правника у Општини и шире. Годинама је био на функцији директора радне заједнице Романија.

Учествовао је у писању и устројству свих правних аката, како у предузећу, тако и у Општини. Вољен, цијењен и поштован од стране радника, имајући увијек времена и разумијевања за њих, изузетно скроман, упорно је одбијао све понуде које су му долазиле са свих страна како би прешао на више одговорне дужности у Републици. Остао је уз своје Сокочане. Сем тога дао је велики допринос у развоју друштвених организација у Општини, Радио Романије, локалног листа и сл. Све у свему оставио је неизбрисив траг у привредном и културном развоју Општине Соколац. Душан се упокојио 29.априла у 99.години у Београду, где је и живио од октобра 1999.године.