На већини путева у Републици Српској јутрос се вози по мокром или влажном коловозу, на бројним дионицама постоји опасност од одрона, а на магистралном путу Подроманија-Сумбуловац у мјесту Мокро саобраћа се успорено.

Због радова, од 8.00 до 17.00 часова саобраћај се на дионицама регионалних путева Лопаре – Челић и Вршани – Рача одвија једном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано једном траком, а измјене су и на путу Рудице – Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На подручју општина Козарска Дубица и Градишка данас до поноћи је у току забрана превоза експлозивних материја на магистралном путу дионица Нови Град 2 – Костајница – Козарска Дубица 1 – Козарска Дубица 2 – Драксенић – гранични прелаз Градина, дионица Драксенић – Врбашка 1 – Врбашка 2 – Чатрња – Градишка и дионица Козарска Дубица 1 – Приједор 1.

На подручју Бањалуке до поноћи је на снази забрана саобраћаја за теретна возила тежа од 7,5 тона, осим за теретна возила јавних и комуналних служби и возила која су ангажована поводом АТП турнира „Српска опен“.

Забрана се односи на улице Краља Петра Првог Карађорђевића, Младена Стојановића, Олимпијских побједника, Алеја Светог Саве, Гундулићева, Владике Платона, Бранка Ћопића, Академика Јована Сурутке, Јанка Веселиновића, Боже Варићака, Петра Кочића, Првог крајишког корпуса, Краља Петра Другог Карађорђевића, Триве Амелице, Паве Радана, Светозара Марковића, Равногорска, Драгише Васића, Стевана Мокрањца, Тина Ујевића, Милана Радмана и Масарикова.

На магистралном путу Брчко – Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик – Главичице у рејону Глиња саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде.

Саобраћај је због радова успорен и на дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње.

Режим саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини – Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор – Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка – Нова Топола – Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто – пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље – Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик – Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због деминирања терена, до 12. маја на магистралном путу Котор Варош-Митровићи у мјесту Вишевице долазиће до привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 14.00 часова радним данима и то 30 минута обуставе и 15 пропуштања саобраћаја.

На подручју Федерације БиХ спорије се због радова саобраћа се на путним правцима Јабланица – Мостар у Доњој Јабланици, Семизовац-Олово /Чевљановићи-Нишићи/ и на раскрсници Горња Калесија – Сапна.

Због санације затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.