Фото: Момир Томић

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити облачно са кишом, која ће средином дана јачати, а максимална температура ваздуха износиће до 22 степена Целзијусова.

Ујутру ће бити облачно са кишом на сјеверу, западу и југоистоку, на југу претежно суво, повремено уз краће сунчане периоде. Киша ће се премјештати ка истоку током пријеподнева.

Средином дана јача киша и пљускови са грмљавином захватиће западне и јужне предјеле и током поподнева ће се премјештати ка истоку.

Биће и локалних непогода понегдје уз јаче падавине и могућу појаву града, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и током ноћи киша ће падати у већини предјела, а на југу ће се само понегдје дјелимично разведрити.

Вјетар ће у првом дијелу дана бити умјерен, у Херцеговини и на планинама јак, југозападни, поподне и увече слаб до умјерен западни.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је претежно облачно са кишом, а само понегдје регистрована је слаба киша, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница један, Соколац и Чемерно шест, Гацко, Хан Пијесак и Рудо седам, Билећа, Вишеград и Калиновик девет, Сарајево, Тузла и Нови Град 11, Градишка, Добој, Приједор, Мркоњић Град и Рибник 12, Бањалука, Требиње, Бијељина, Мостар, Србац и Сребреница 13, Бихаћ 14, те Неум 17 степени Целзијусових.