Пројекат Европске уније „ЕУ за пољопривреду“ објавио је јавни позив за мјеру подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа, вриједан два милиона КМ.

Овај јавни позив као и смјернице за потенцијалне подносиоце пријава односе се на мјеру подршке у прерађивачке капацитете пољопривредно-прехрамбене индустрије кроз увођење иновација и развој нових или унапређење постојећих производа, маркетиншких алата, те осигурање континуитета пословања, као и сигурног и здравог радног окружења.

На јавни позив могу се пријавити предузетници, задруге, микро, мала и средња предузећа која запошљавају мање од 250 радника, као и сви пројекти који се односе на производњу производа за људску прехрану у склопу сектора прераде воћа, поврћа, млијека, меса, меда, јаја, риба, житарица, гљива и маслина, те производње готове хране и јела, саопштено је из пројекта „ЕУ за пољопривреду“.

Средства подршке по једној пријави могу износити од 30.000 до 300.000 КМ и могу се користити само за финансирање прихватљивих трошкова, док је обавезно учешће подносиоца пријаве 30 одсто од укупних прихватљивих трошкова.

Пријаве за овај јавни позив подносе се искључиво путем електронског система доставе пријава – https://javnipoziv.undp.ba/ – који је обезбиједио пројекат „ЕУ за пољопривреду“.

Пријаве се могу поднијети до 9. маја, док је крајњи рок за њихово подношење 20. јун.

„ЕУ за пољопривреду“ је четворогодишњи пројекат ЕУ вриједан више од 20 милиона евра чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у БиХ, а спроводе га и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација и Чешка развојна агенција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име