© Соколац-срце Романије

Малишани соколачког вртића одушевили су публику прољећном приредбом о доласку најљепшег годишљег доба и Васкрсу, у спортској дворани попуњеној до посљедњег мјеста.

Вршилац дужности директора у овој установи Мирјана Субашић рекла је вечерас новинарима да је ријеч о првој приредби овог типа у соколачком вртићу, те да су креативношћу и идејама постали препознатљиви у ширем окружењу.

„Успјели смо да родитеље и драге суграђане обрадујемо на нама својствен начин кроз игру, пјесму и рецитацију, што нас све радује“, навела је Субашићева.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Она је истакла да се у овом програму представило пет вртићких група, дјеца која похађају припремни програм у години пред школу, као и најмлађи чланови соколачког Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Романијска луча“.

Субашићева је нагласила да је ова установа позната по пожртвованом раду.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Јелена Ћајић, један од умјетничких руководилаца Дјечијег ансамбла у „Романијској лучи“, навела је да је на прољећној приредби учестовало око 60 чланова овог ансамбла, представљајући се са двије кореографије.

Она је додала да овај ансамбл има веома добру сарадњу са соколачким вртићем и да је одређен број предшколаца из члан „Романијске луче“.