Странка Небојше Вукановића „За правду и ред“ први пут је учествовала на Општим изборима 2022.године освојивши 31.558 гласова, а он се први пут појавио на локалним изборима у Требињу 2012. када је као независни кандидат освојио треће мјесто са 4.806 гласова.

Године 2015. постаје савјетник у Кабинету предсједавајућег Представничког дома ПС БиХ Младена Босића. Исте те године од Горана Суваре и Бориса Грујића новцем криминалног поријекла купује ПРАЗАН УСБ стик за невјероватних 50.000 еура на коме се налазе документи који би, наводно, могли да наштете појединим лицима из власти. За ово очигледно кривично дјело Вукановић никада није одговарао.

*** Ексклузивни аудио снимак: Потврда да је Вукановић празан УСБ стик платио 50 хиљада еура (АУДИО)

На локалним изборима 2016.године одбијена му је регистрација за изборе.

На Општим изборима 2018. Вукановић је био на листи СДС-а и прошао у НСРС са 4.298 гласова на ИЈ9. Након тога је на локалним изборима 2020.године у Требињу остварио лош резултат освојивши 2.462 гласа или 14,61% и 4 мандата у локалном парламенту.

Вукановић је максимално искористио свој јавни наступ у Народној скупштини и придобио један дио гласачког тијела опозиције, али и наутралних гласача који нису задовољни опозиционим ставом и јавним наступом, прије свега СДС-а. Из ове перспективе, чињенице показују да је искористио све слабости СДС-а и остварио значајне бенефите за себе и своју странку, а на штету превасходно Српске демократске странке.

За све то вријеме од када је Вукановић наслоњен на опозицију (2014-2022), странке владајуће већине окупљене око СНСД-а остварују исти или бољи резултат, док СДС тоне све дубље и дубље. Наравно, није Вукановић једини кривац за овакаве резултате, али је најочитији примјер како се смишљено урушава капацитет опозиционих странака.

Портал „Соколац-срце Романије“ вам доноси илустрацију која најбоље описује „опозиционо“ дјеловање тзв. борца за правду и ред.