Фото: Б.Радоњић

Окупио се велики број наших најмлађих суграђана и јуче на Пуховцу, надомак општине Соколац, како би уживали у скијању и санкању, гдје већ трећи викенд заредом дјеца до дванаест година могу бесплатно да користе ски-лифт.

Један од организатора изградње ски-лифта Миљан Пајић додао је да је жичара дужине 200 метара за сада бесплатна, те да је рентал у функцији, како би малишани који немају опрему, исту могли да изнајме.

– Надамо се да ће и у наредном периоду временски услови дозволити уживање на снијегу и чистом ваздуху. Дјеца имају могућност да се скијају на широкој и добро припремљеној стази, која је идеална и за почетнике. У објекту, у подножју ски-лифта, гости могу да се окријепе топлим напитцима. Потпуно је припремљена и стаза за санкање која је одвојена од скијашке – казао је Пајић и додао да због припремања и радова на ски-лифту за одрасле, скијање и санкање није могуће радним данима.

Према његовим ријечима, на овом ски-лифту тренутно нема инструктора за скијање, па организатори позивају лица која су обучена за овај посао да се јаве, како би договорили сарадњу.

Пајић, који је и члан соколачког Ски клуба „Олимпик“ најавио је да ће ски-лифт за одрасле бити у потпуности спреман за скијаше сљедеће сезоне, те да је на овом пројекту у изградњи урађено више од 50 одсто радова, тако да преостаје завршни дио посла.

Сокочани, отац Томислав и мали Лазар Тамбурић су, кажу, уживали настази за санкање у друштву још два члана породице, у нади да ће и они захваљујући овом објекту у близини градског насеља Соколац, постати корисници стазе за скијање.

Стеван Батинић је на ски-лифт на Пуховцу дошао из Источног Новог Сарајева да са своја два малишана проведе прелијеп дан на доброј стази.

– Организатори су се заиста потрудили да све буде у најбољем реду на овом спортско-туристичком објекту. Свим љубитељима „уживања на снијегу“ и из сусједних општина препоручујем да дођу на Пуховац и да се сами увјере у услове на стази и добру организацију скијања за дјецу – нагласио је Батинић.

Организатори подсјећају да ће уживање у зимским чаролијама бити организовано сваког викенда, ако буду временски услови дозвољавали. Окупљања су предвиђена у 10.00 часова, а позив је упућен свим малишанима из Сокоца али и из шире регије.

Према њиховој процјени, јуче је на Пуховцу било око 150 посјетилаца.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.