Приједлогом закона о подршци незапосленом родитељу четворо и више дјеце, који се разматра у Народној скупштини Српске по хитном поступку истовремено са Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о обавезном здравственом осигурању, предвиђено је остваривање права ове популације на новчано примање од најмање 750 КМ мјесечно.

Влада Републике Српске утврдила је Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о обавезном здравственом осигурању, по хитном поступку, саопштено је данас из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Интенција Владе Републике Српске јесте да се незапосленом родитељу четворо и више дјеце, осим права на новчано примање у номиналном износу, омогуће и права из обавезног здравственог осигурања која се остварују на основу уплате доприноса.

Како би ова права била остварена, потребно је створити правни основ за стицање својства осигураника, због чега је и предложен овај закон.

Предлажу се измјене и допуне одређених одредаба овог закона с циљем прецизнијег и додатног регулисања одређених питања која су се појавила у примјени Закона, наводи се у саопштењу.