Након трагичне вијести која је јутрос потресла јавност о томе да је самоубиство скоком са осмог спрата зграде у Мостару починио Карим Газета, фудбалер Зрињског, из Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона је речено да је наложена обдукција тијела која ће бити обављена у сриједу.

Такође, како је речено за портал „Аваза“ наложене су све друге неопходне мјере и радње, али више информација нису могли дати.

У Управи Зрињског, као и у цијелом Клубу су у шоку и у невјерици. Ништа током јучерашњег дана када је са својим колегама прослављао побједу над Борцем из Бањалуке није слутило на то да ће несретни двадесетседмогодишњак одузети себи живот.

Тако је и на вечери која је синоћ организована након утакмице којом је Зрињски овјерио титулу јесењег првака Премијер лиге БиХ све протекло у одличној атмосфери.

С друге стране у полицији су јутрос, одмах након увиђаја, испитали особе које су с младићем синоћ биле у његовом стану у згради „Орка“ гдје је живио откако је љетос стигао у мостарски клуб из швицарског Ксамакса.

Подсјетимо, из МУП-а ХНК су јутрос потврдили да је, према изјави свједока Газета скочио са осмог спрата зграде.

Како сазнаје портал „Аваза“, с њим у стану су биле двије Францускиње, од којих је једна његова пријатељица и једна мушка особа. Након дружења, Газета је остао у стану са својом пријатељицом, а према досадашњим информацијама из извора блиских истрази, с балкона је скочио недуго након одласка другог пара.

У једном тренутку, према досадашњим прикупљеним информацијама, несретни младић је истрчао на балкон и закорачио преко ограде, након чега га је пријатељица покушала одвратити од тог чина. Нажалост, у томе није успјела. И, она је сазнајемо, у великом шоку, а за сада ништа не упућује на то да, евентуално, има елемената кривичног дјела.