ФИФА Светско првенство је практично на распореду утакмица године. 2022. такмичење ц́е се одржати у Катару од 20. новембра до 18. децембра. Свака од конвенционалних јавних група се придружује, попут Британије, Аргентине, Бразила и Уругваја, осим Италије. Чувени Азура је изгубио од Северне Македоније у квалификацијама и испао је са Светског првенства 2022.

Мушкарци Самба Боиса су се вратили на глобалну сцену са снажном снагом за врхунске звезде. Бразилска група која је у току је окончана 20-годишњим напорима за Светско првенство у фудбалу. Бразил је без сумње најбоља група на планети.

Најновије позиционирање ФИФА-е показује да су они на врху света са 1837,56 места. Они су додатно непоражени у својим квалификацијама за Реалити Цуп. Бразил би у почетку требало да се нађе далеко изван Србије, Швајцарске и Камеруна, на окупљању Г, пре него што се вероватно очекују вец́а тестирања у нокаут фази.

Одлична Позиција Србије Да Достигне Нокаут Фазу

Док су српски играчи раније у саставу бивше Југославије у два наврата долазили до полуфинала, као самостална нација нису успели да изађу из групне фазе 2006, 2010. и 2018. године.

Ако Србија то промени, зависиц́е од ватрене моц́и коју поседује у нападу. Александар Митровиц́ из Фулама и 9. Јувентус Душан Влаховиц́ су били у вруц́ој форми до сада ове сезоне.

Док Влаховиц́ има више врхунског искуства, Митровиц́ је најбољи стрелац нације свих времена који има тенденцију да пружи резултате када је то најважније.

Међутим, Влаховиц́ и Митровиц́ нису једино оружје Србије. Генерал везног реда, Сергеј Миликовиц́-Савиц́ је плејмејкер стварног квалитета. Овај 27-годишњи играч Лација вероватно улази у своје врхунске године као фудбалер, и једноставно речено, вероватно нец́е добити бољу прилику да покаже свој огроман таленат на највец́ој сцени.

Пут Србије на Светско првенство 2022. био је у најмању руку фасцинантан. Након што нису успели да се квалификују за Европско првенство 2020. године, екипа Драгана Стојковиц́а заузела је прво место у својој квалификационој групи за Светско првенство, надмашивши у том процесу Португал Кристијана Роналда. У ствари, то је била победа од 2-1 у Лисабону последњег дана меча која је запечатила њихово место у Катару и заокружила кампању без пораза.

Од тада, Србија је губила од Данске и Норвешке, али су јунске утакмице Лиге нација донеле пар победа над Шведском и Словенијом, последњу су победили са 4-1. Док се очекује да ц́е Бразил бити први у Групи Г, Србија ц́е замишљати своје шансе да победи Швајцарску и Камерун до другог места.

Да би то урадили, морац́е да се освете за свој пораз на Светском првенству 2018. од Швајцараца, који их је коштао пласмана у осмину финала. Са квалитетом звезда у целом тиму, Србија овог пута изгледа као веома другачија понуда.

Предвиђање исхода утакмице

Бразил почиње своју мисију на Светском првенству 2022. 24. новембра у 20:00 у четвртак, на стадиону Лусаил у Катару. Као и обично, многе кладионице сматрају Бразилце фаворитима за победу на турниру. Кликните и посетите вебсите и пронађите најбољу понуду за овакве и сличне мечве. Ипак, били су и најбоље рангирани 2014. и 2018. и нису освојили турнир. Најгори дан у историји бразилског фудбала био је 8. јул 2014. када је Бразил изгубио од Немачке у полуфиналу – и то на свом терену – са 7-1!

Али Србија није Немачка, а очекује се да ц́е Бразил победити у овој првој утакмици групне фазе против слабијег српског тима, на папиру. Уз повољан жреб у овој Групи Г, Бразил ц́е се састати и са Швајцарском и Камеруном. Очекује се да ц́е Бразил релативно лако бити на врху ове групе.

Бразил

Бразил је ове године био добро подмазана машина, победивши у шест од својих седам мечева у просеку са 3,33 гола. Србија представља донекле изазов, али конвенционална мудрост сугерише да би Селекао требало да победи своју групу и да узме свих девет доступних бодова. Имају голмана светске класе у Алисону, а нападачи као што су Нејмар, Винисијус и Габријел Жезус су били у елитној форми за своје клубове ове сезоне.

Србија

Србија је била у импресивној форми у последњих годину дана, без пораза у 9 од последњих 12 званичних мечева. Имају велику шансу да изборе пролаз у нокаут рунду, али ако то и остваре, то ц́е учинити иза Бразила. Александар Митровиц́ ц́е предводити линију и запалио се за почетак актуелне Премијер лиге, постигао је 6 голова у првих 7 утакмица.

Кључни трендови и статистике

Кључне тачке и трендови Бразила и Србије се могу приказати у неколико статистичких података. Није потребно посебно наглашавати да је Бразил надмоћнија екипа и да су то убедљиви светски прваци. Ипак кроз неколико тачки могли би истаћи следеће:

● Ове екипе су играле само два пута, а Бразил је победио у обе.

● Тренд у Бразилу – Немају пораза у последњих 12 мечева, 9 победа и 3 ремија.

● Тренд Србије – Победили су 9 од последњих 12 мечева.

● Неимар је у најбољој форми у годинама које су претходиле Светском првенству, водец́и у Лиги 1 са 8 голова у 8 мечева ове сезоне.