У суботу, 17. септембра почела је Прва лига Републике Српске у рукомету, када је у оквиру првог кола Рукометни клуб „Гласинац“ путовао у Козарску Дубицу гдје је поражен од домаће екипе „Козара“ са 40:29.

Отпочело је једно велико искуство за соколачке рукометаше, што је потврдио и сам тренер овог клуба Јован Боровчанин, додајући да је утакмица одиграна солидно, као и да су пријатно изненађени како су парирали противничкој екипи.

Резултат не осликава право стање на терену, јер је прилика пружена и млађим играчима да осјете чар и прволигашку утакмицу. Најдуже и најудаљеније путовање у овом такмичењу, ми смо задовољни, видјели смо на којим стварима треба да радимо, да би покушали достићи тај неки ниво Прве лиге, која је и можда најквалитетнија лига од свих колективних спортова у РС – констатовао је Боровчанин.

Према његовим ријечима, у недјељу 25. септембра РК „Гласинац“ очекује још једно тешко гостовање у Зворнику против екипе „Дрина“.

– Клубови из Зворника, Козарске Дубице и Градишке ће претендовати да освоје Прву лигу РС, тако да нам мало распоред не иде на руку. Међутим, ми се надамо послије тог тешког гостовања у Зворнику, да ће треће коло у Сокоцу омогућити прве бодове, када долази екипа „Слога“ из Прњавора – најавио је Боровчанин.

Тренер Боровчанин је додао да су играчи веома одушевљени што су добили прилику да играју у прволигашком првенству, јер су одавно превазишли такмичење у Другој лиги РС у којој би да су остали, увјерен је поново доминирали.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.