Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је данас да је, узимајући у обзир недавно заоштравање ситуације на КиМ, потребно пронаћи рjешење на основу стриктног поштовања норми међународног права, на основу Резолуције 1244 СБ УН, уз пуно поштовање суверенитета и територијалног интегритета и легитимних права и интереса Србије.

Лавров је то рекао на састанку са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином у Москви, са којим је разговарао о питањима билатералне и регионалне сарадње, објављено је на сајту Министарства спољних послова Русије.

Лавров је прије састанка са Вулином истакао да је став Русије када је реч о КиМ непромијењен, додајући да је то више пута потврдио руски предсједник Владимир Путин.

– Залажемо се да Београд и Приштина постигну одрживо, обострано прихватљиво рјешење на основу Резолуције 1244 Савјета безбједности Уједињених нација – рекао је Лавров.

Додао је да то рјешење несумњиво мора бити, прије свега, у складу са међународним правом и мора бити одобрено од Савјета безбједности УН.

– Прихватићемо само такав исход који ће одговарати Србима. Нашим српским пријатељима пружићемо свестрану подршку у постизању тог резултата – рекао је Лавров, наведено је на сајту Министарства спољних послова Русије.