Влада са 200.000 КМ подржала пројекат спољашњег уређења два објекта (ВИДЕО)

0

Влада Републике Српске одобрила је општини Соколац 200.000 КМ за завршетак пројекта спољашњег уређења и прикључак на мрежу централног гријања у двије стамбене зграде у насељу Бара изграђене по пројекту ЦЕБ-два.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је захвалност Влади Срспке за одобрена средства која општини Соколац много значе за завршетак пројекта чијом реализацијом су стамбено ријешене 64 породице из категорије избјеглих и расељених лица.

Он је рекао Срни да је општина Соколац, након што јој је прошао овај пројекат, имала обавезу да обезбиједи локацију на којој постоји могућност прикључка комуналне инфраструктуре, струје, воде, гријања, канализације, те да припреми потребну пројектну документацију.

Бјелица је подсјетио да је вриједност овог пројекта, који је финансиран из кредитних средстава Развојне банке Савјета Европе уз задужење два БиХ ентитета око 4.000.000 КМ, те да је обавеза учешћа општине Соколац достигла укупно око 800.000 КМ.

Бјелица је рекао да је општину Соколац подржао и Секретаријат за избјегла и расељена лица у Влади Републике Српске када је ријеч о спољашњем уређењу око два изграђена објекта по програму ЦЕБ два.

Он је навео да је општина Соколац раније имала значајну подршку Владе Републике Српске у реализацији битних пројеката и издвојио пројект Енергетске ефикасности на објекту Основне школе „Соколац“, зграде општине и вртића, те код свеобухватног рјешавање водоснабдијевања и отпадних вода на подручју општине.

Бјелица је подсјетио да се општина Соколац пријавила на пројекат ЦЕБ-два, јер је много избјеглих и расељених лица било у алтернативном смјештају.

Изградња два објеката са 64 стана по пројекту ЦЕБ два почела је на Сокоцу у мају 2018. године, а кључеви су корисницима уручени у фебруару ове године.