Начелник општине Соколац Милован Бјелица са сарадницима организовао је данас пријем за наставнике , који су у суботу као пратња стигли са ученицима са Космета. Бјелица је уприличио овај састанак у знак захвалности нашим људима са Косова и Метохије што одгајају и уче дјецу о свом поријеклу, српској историји и правим вриједностима, што нам доказује да ће још дуго постојати српски народ на светој земљи.

-Начин на који размишљају и понашају се дјеца са Космета треба свима да нам буде примјер, а то је све захваљујући њиховим родитељима и наставницима. Свима је познато шта све проживљава наш народ тамо. Република Српска одлично зна шта је страх и ми памтимо када су деведесетих година нашу дјецу примале породице у Грчкој. То су били веома важни тренуци у току њиховог одрастања. Иако су то данас зрели људи, знам много примјера да још увијек постоје пријатељства која су до данас истрајала између наше дјеце и породица у Грчкој. Поново се захваљујем Милораду Арлову, предсједнику Одбора за помоћ дјеци са Косова и Метохије, што нас је повезао и омогућио нам да будемо дио пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“. Нашим гостима желим угодан остатак боравка – поручио је Бјелица.

Јелена Максимовић, наставница српског језика и њижевности, која је стигла са дјецом, казала је да су им људи Сокоца отворили врата својих домова, али и срца.

-Поједина деца нису имала прилику да виде и упознају многе ствари које Соколац пружа, посебно природне лепоте и све оно што суштински чини српски народ, традицију и обичаје. Домаћини су одлични, од начелника, директора школе и дивних породица. Сви су учествовали у томе да се осећамо пријатно. Пресрећни смо и надамо се да ће стубови пријатељства које смо поставили још више јачати у наредном периоду – додала је она.

Начелник Сокоца Милован Бјелица најавио је посјету Косову и Метохији у мјесецу новембру ове године, када би требало да обиђе Грачаницу, Дечане, а у договру са предсједником Одбора за помоћ дјеци са Косова и Метохије Милорадом Арловом, преузео је домаћинство за ктиторску славу Пећке патријаршије.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.