У порти Храма Светог Ђорђа у Новом Горажду, традиционално, на Тројчиндан, одржан је деветнаести по реду „Сабор старог пјевања у Срба“. Своје учешће су дали чланови 61 пјевачке групе, у мушкој и женској конкуренцији, из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

У мушкој конкуренцији, у категорији „Пјесме из Републике Српске“, прва награда припала је мушком пјевачком друштву „Огњиште“ из Фоче, а Фочаци су освојили и друго мјесто извођењем пјесама групе „Плави невен“. Трећепласирана била је мушка пјевачка група „Извор“ из Чајнича.

Код жена, најуспјешнија била је ЖПГ „Војковићи“ Источно Сарајево, друге су биле чланице групе „Младост“ Пале, а трећепласиране чланице КУД-а „Миленко Ђукић – Чико“ из Бијељине.

У категорији „Пјесме из окружења Републике Српске“, у мушкој конкуренцији, најуспјешнији су били „Завичајци“ из Чачка, другоплаирани су били Пљевљаци – група „Љубишња“, док су треће мјесто заузели чланови МПГ „Буковички јарани“ из Ивањице.

Код жена, треће мјесто освојиле су чланице групе „Звуци Кадињаче“ из Бајине Баште, друго мјесто „Драгачевски вез“ из Лучана, док су прво мјесто подијелиле женске пјевачке групе „Беле раде“ из Ивањице и „Бисери Моравице“, такође из Ивањице.

„Сабор старог пјевања у Срба“ у Новом Горажду успјешно су организовали Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Ново Горажде и Српска православна црква. Генерални спонзор манифестације и ове године била је општина Ново Горажде, а свесрдну помоћ и овај пут организаторима Сабора дао је Владимир Мачар, успјешни Горажданин који својим великим доприносом сваке године учествује у организовању и одржавању овог традиционалног саборовања.

Дванаести јулски дан, у порти Цркве Светог Ђорђа, задужбине Херцега Стјепана из 15. вијека, окупио је велики број посјетилаца 19. Сабора, који су након такмичарског дијела натпјевавања, уживали и у ревијалном дијелу програма уз пјесме Миљана Миљанића, естрадног умјетника. Музичка пратња и техничка подршка ове године били су чланови „Еxтра бенда“.

Медијски покровитељи манифестације „Сабор старог пјевања у Срба“ били су: „Људи говоре“ прва интернет ТВ, АТВ и ЈП „Инфо центар“ Соколац.

Општи утисак окупљених је да је 19. „Сабор старог пјевања у Срба“ у Новом Горажду одлично организован, и да ће гости са собом и овај пут понијети само лијепе утиске, до наредног виђења.