Минуле суботе у Угљевику је одржано финално коло Лиге пионира Републике Српске, дисциплина серијска ваздушна пушка. У конкуренцији једанаест клубова из цијеле Републике Српске Стрељачки клуб „Гласинац“ је екипно освојио друго мјесто, док је у појединачним категоријама Маријана Мијатовић освојила друго, те Ана Пејић пето мјесто. Тренер Огњен Мијатовић задовољан је успјехом такмичара у Угљевику.

– За наш клуб је ове године гађало укупно девет пионира и ми смо презадовољни учешћем у Лиги пионира. Заузели смо друго мјесто, одмах иза „Геофона“ из Теслића који је један од најбољих клубова у Босни и Херцеговини, док је треће мјесто припало СК „Свети Димитрије“ из Невесиња. Последњих година у стрељаштву расте конкуренција, нарочито у категорији жена, које су најбројнији такмичари и у нашем клубу, истакао је Мијатовић.

СК „Гласинац“ ће у недјељу 19. јуна бити домаћин Првенства пионира Републике Српске.

– Такмичење ће бити одржано у стрељани у Спортској дворани у Сокоцу, очекујемо добар одзив, квалитетно такмичење и нове медаље за наше такмичаре. Наш клуб се такмичи у свим категоријама на нивоу Босне и Херцеговине и на нивоу Републике Српске, тако да у току године имамо око 40 такмичења, а ни успјеси не изостају, рекао је Мијатовић и позвао публику да посјети овај спортски догађај.

Првенство пионира Републике Српске у стрељаштву одржаће се у Спортској дворани у Сокоцу са почетком у 10 часова.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.