Фото: Сретен Митровић

Јуче, недјеља, 29. маја, у дупке пуном породичном гробљу у Сељанима код Рогатице сахрањена је 18 годишња Милица Чаркић, ученица трећег разреда екомномске школе при Средњошколском центру „27. Јануар“. Она је друга жртва тешке саобраћајне несреће која се догодила у вечерњим часовима у суботу 21, маја на магистралном путу Рогатица – Устипрача на улазу у село Кукавице.

Као што је познато те кобне вечери дошло је до директног судара путничких возила „голф 7“ за чијим управљачем је био Борис Ђерић (21), а у возилу су била још три путника, углавном младих из Рогатице, међу којим се на мјесту сувозача налазила, наводно Борисова дјевојка, Милица која је задобила тешке тјелесне повреду од којих је нажалост прије два дана преминула у Универзитетској болница Фоча, и возила „сеат“ за чијим управљачем је био Небојша Стојановић из Рогатице који је возио своју породицу – супругу Младену (Качар) и малољетне кћерке Ивона и Ана.

У овој несрећи Небојшина супруга Младена задобила је повреде од којих је у Болници у Фочи, и поред свих настојања љекара, убрзо преминула, док су кћерке задобиле тешке повреде, посебно тромјесечна беба Ана која је морала бити пребачена на лијечење у Београд са још увијек неизвјесним исходом за живот.

Сахрани прелијепе млађане Милице Чаркић присуствовали су и плакали, чини се, и млади и стари из њених Сељана, али и доброг дијела Рогатице у којој је последњих година живјела са мајком Данком, оцем Мирославом и тријицом браће – Стефаном, Немањом и Ђорђом. Милица је била добар ђак и од ње су се опростили њени школски другови и другарице, али и професори и омладина Рогатице. Неизмјерна туга била је и на лицима њених дједова Симеуна и Миланка, познатих домаћина и добрих људи.

Остали повријеђени у овој саобраћајној несрећи још су на лијечењу у Фочи, али, према незваничним информацијама, ван животне су опасности и убрзо ће кућама на лијечење.