Фото: СРНА

Каратисти соколачког „Омладинца“ освојили су седам медаља у борбама, од чега у шест у појединачним наступима и једну екипно, на Међународном карате турниру „Српска опен 2022“ у Бањалуци.

Тренер Клуба Огњен Шаровић рекао је Срни да су остварени завидни резултати и да је ова година веома успјешна за „Омладинац“, што је плод редовног тренинга и доброг рада са младима.

У борбама појединачно златну медаљу освојио је Никола Мијатовић, његове клупске колеге Павле Биљић и Немања Савчић сребрне и Андреј Јововић, Павле Ерић и Стефан Биљић бронзане, у својим категоријама.

У борбама екипно Клубу „Омладинац“ је припало друго мјесто.

У Карате клубу „Омладинац“ у наставку сезоне очекују још три такмичења која ће бити тест пред предстојеће Балканско првенство, од 3. до 6.јуна у Београду.

Шаровић се захвалио општини Соколац и начелнику општине Миловану Бјелици који су подржали „Омладинац“ да учествује на овом такмичењу.

Међународни карате турнир, треће издање „Српска опен 2022“ одржан је у Бањалуци у организацији Карате савеза Републике Српске, уз учешће 450 такмичара из 34 клуба.