Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су суви и мјестимично влажни, на дионицама кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле.

Због рехабилитације магистралног пута Драксенић-Врбашка један-Врбашка два на снази је обустава саобраћаја, а возила ће се преусмјеравати на алтернативне правце Драксенић-Козарска Дубица-Приједор и Градишка-Нова Топола-Лакташи, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измијењен је режим саобраћаја, због радова, на дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, као и на правцу Црна Ријека-Угар због санације и фарбања тунела „Угар“.

Режим је саобраћаја измијењен је и на дионици Ивањска-Шарговац, у Трну на укрштању магистралног пута М-И 101 и регионалног пута Р-480, те на дијелу магистралног пута Челинац-Котор Варош и на регионалном путу Челинац-Укрина.

Измијењен је режим саобраћаја и на магистралном путу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута, те на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Шипово-ентититетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања, на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, у времену од 8.00 до 15.00 часова, те на путу Брод на Дрини два-Врба, локација Тјентиште, општина Фоча, од 8.00 до 16.00 часова сваки радни дан.

Успорен је саобраћај на дионицама Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац и Прибој-Лопаре-Челић, због санације коловоза, а, због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута МИИ-507 граница Бродар-РС/РСР /Рудо/.

Због клизишта, једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, због опасности од појаве клизишта забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна између предузећа Рудинг у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Због ове забране одвијање путничког саобраћаја одвијаће се локалним путем Модран-Угљевик Село, а теретног преко магистралног пута Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

На магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета одвија се на правцима ентитетска граница Станић Ријека-ентитетска граница Каруше, ентитетска граница Бањ брдо-гранични прелаз Рача и ентитетска граница Станић Ријека-Дервента.

У ФБиХ због изградње приступних путева и раскрснице за ауто-пут А-1, на снази су обуставе саобраћаја, и то од 1.00 до 4.30 часова на магистралном путу Буна-Почитељ у мјесту Шеваш Њиве, а ввозила ће се преусмјеравати на алтернативни прваца преко Домановића.

Радови се изводе и у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и у тунелу Скела на путу Јајце-Доњи Вакуф.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.