Фото: П.Добриловић

Конкурс за избор најљепше фотографије на фото конкурсу „Ухвати тренутак“ који је почетком марта расписала Туристичка организација Соколац, затворен је у понедјељак 11. априла и исти дан су проглашени побједници.

Према оцјенама стручног жирија у саставу Ана Добриловић – академски сликар, Милијана Иванић – архитекта и Бојан Тошић – фотограф, најљепша је фотографија „Ферата“ коју је направио Предраг Добриловић, док су пратиоци Фејсбук странице Туристичке организације највише гласова дали фотографији „Равна Романија“ аутора Зорице Антонић.

Далиборка Крстајић из Туристичке организације Соколац навела је да је на конкурс стигло 68 фотографија од 26 аутора.

– Фото конкурс је расписан у циљу промоције Сокоца и Романије, и свега онога што посјетиоци у Сокоцу могу да виде и доживе на нашим просторима. Тема овогодишњег конкурса је „Ухвати тренутак“ кроз који су аутори фотографија могли да представе оно што би жељели да покажу и препоруче посјетиоцима који дођу овдје, активности на отвореном, знаменитости, те омиљене локације. Стручни жири је, водећи се критеријумима као што су композиција, свјетлост, боја, симетрија и одговор на дату тему као најбољу изабрао фотографију под називом „Ферата“ док је фотографија под називом „Равна Романија“ добила највише гласова наших пратилаца на Фејсбуку. Побједници конкурса ће добити дипломе и новчане награде у износу од по 100 КМ, рекла је Крстајићева.

Из Туристичке организације кажу да је ово начин да наше предјеле, знаменитости и активности види што више људи, и да то буде позивница за све оне који никада нису посјетили нашу локалну заједницу. Главни циљ конкурса је промоција Романије и Сокоца.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.