Гласинац остаје прволигаш (ВИДЕО)

0

Футсалери Гласинца из Сокоца побједом у посљедњем колу Прве лиге Републике Српске против директног конкурента за опстанак КМФ „Јахорина“ са Пала резултатом 6:2 задржали су статус прволигаша и наредне сезоне наступиће у поменутом рангу такмичења.

У одличном амбијенту дворане у Сокоцу виђена је, очекивано, тврда утакмица у комшијском дербију. Играчи Гласинца су преко Ненада Ђерића успјели у првом полувремену стећи предност од 2:0 што им је донијело додатну сигурност за други период игре. Сјајним одбранама истакао се и голман домаћих Марко Мирјанић који је био неријешива енигма за футсалере Јахорине.

Други дио игре протекао је у равноправној борби у којој Гласинац користи играча више, након црвеног картона за капитена гостију Кнежевића, и повећава резултат на 3:0 голом Минића. Паљани су након тога кренули у потпуну офанзиву коју материјализују поготком Трба али више од тога нису могли. До краја меча за Гласинац је још једном погодио Минић, затим Чолић и Гашевић. Други гол за Јахорину дјело је Кошарца.

„Тешка утакмица за нас јер улог је био превелик. Знали смо да побједник овог меча остаје у лиги, а поражени да испада. Лига је генерално захтијевна и квалитет екипа је приближан па већина ствари на табели је ријешена у посљедњем колу. Ми смо врло мало утакмица одиграли у комплетном саставу али видим да и остале екипе имају те проблеме. Момцима честитам на борби и оствареној побједи. Што се тиче цијеле сезоне она је била пуна осцилација гдје смо имали серије побједа али и пораза. На крају смо успјели опстати у Првој лиги, дошла је нова управа у клуб и сигурно да ћемо се потрудити да организацију подигнемо на још већи ниво“ рекао је након утакмице тренер Гласинца Предраг Добриловић.

Титулу шампиона у Првој лиги Републике Српске и пласман у Премијер лигу БиХ освојио је КМФ „Радник Сити“ из Бијељине, а из лиге су испали КМФ „Јахорина“ и КМФ „Брчко Здравље“.