У војном комплексу „Пасуљанске ливаде“ код Ћуприје одржава се здружена тактичка вјежба са ноћним бојевим гађањем „Ватрени штит 2022“ којој присуствује и предсједник Србије Александар Вучић.

Вјежби присуствују министар одбране Србије Небојша Стефановић и начелник Генералштаба војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Активна фаза вјежбе почела је 4. априла, а данас се одржава вјежба ојачане тактичке групе у извођењу одбрамбене операције у ноћним условима.

На вјежби учествује више од 1.000 припадника Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде Војске Србије и више од 100 средстава савремене ратне технике.

Први пут ће бити приказано дејство ноћу новоуведеног руског противоклопног ракетног система „корнет-М“ који може да уништи композитни челик до 1,3 метра дебљине или армирани бетон до 3,5 метра на даљинама до 8.000 метара.

Вјежба се реализује ради унапређења оспособљености команди и дијела јединица Војске Србије за извођење одбрамбене операције у различитим земљишним и временским условима, дању и ноћу.